Краєзнавчо-туристичні розвідки у Рокитнівському районі Рівненської області - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Хмельовський, Юрій Леонідович; Павлушенко, Микола Олександрович; Качаровський, Роман Євгенович (Accent Graphics Communications & Publishing. Hamilton, Canada., 2018)
Екологізація туристичного попиту приводить до освоєння малозаселених, з сприятливими екологічними показниками територій, де зазвичай розвинені національні промисли й ремесла, збережені національні традиції. До таких належить Рокитнівський район Рівненської області, який знаходиться на північному сході фізико-географічної області Волинського Полісся – одному із найзбереженіших природних регіонів України. Згадані види туризму при належному рівні розвитку в перспективі сприятимуть розвитку місцевої інфраструктури, підвищать зайнятість місцевого населення, сприятимуть збереженню його етнокультурної самобутності та загалом активізації молодіжного туристичного руху. Крім зазначеного, туризм є одним із найважливіших засобів пізнання краю, що забезпечує вивчення його історії, культури, особливостей довкілля, відродження духовності і моральності, екологічної освіченості, усвідомлення єдності людини й природи, розуміння закономірностей розвитку екосистем та впливу на них діяльності соціуму, відродження традиційних рис природокористування, а також розвиток почуття особистої відповідальності за стан довкілля.
Keywords: Рокитнівський район; Рівненська область; краєзнавчо-туристичні розвідки; туристичні маршрути; сільський зелений туризм; агротуризм