Удосконалення маркетингової діяльності підприємств легкої промисловості - Невидюк, Вікторія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі визначено сутність і зміст маркетингової діяльності у сучасних умовах господарювання; уточнено зміст категорії «маркетингова діяльність»; виявлені особливості управління маркетинговою діяльністю підприємств легкої промисловості; досліджено вплив маркетингового середовища на діяльність підприємства; ідентифіковані тенденції розвитку ринку одягу в Україні; проведено діагностику внутрішнього середовища та проаналізовано маркетингову діяльність підприємства; здійснено аналіз конкурентоспроможності вітчизняних підприємств, які виготовляють вишиванки; запропоновані напрями удосконалення маркетингової діяльності підприємства. Подано перспективи та стратегічні маркетингові цілі досліджуваного підприємства; здійснено обґрунтування заходів з удосконалення маркетингової діяльності підприємства; розроблені рекомендації щодо участі підприємств легкої промисловості у міжнародних виставках. Наукова новизна дослідження полягає в удосконалені методики дослідження маркетингової діяльності підприємства; розробленні підходів до формування стратегічних цілей підприємства в рамках реалізації Дорожньої карти розвитку галузей виробництва одягу та взуття в Україні в рамках ініціативи EU4 Business та за підтримки ЄБРР. Запропоновано методику оцінювання конкурентоспроможності продукції підприємства, які спеціалізуються на виробництві вишиванок. Результати дослідження можуть використовуватися у маркетинговій діяльності підприємств легкої промисловості. Запропоновані методичні підходи до організації участі підприємства у міжнародних виставках можуть бути впроваджені у діяльності підприємства.
Keywords: маркетинг; маркетингова діяльність; легка промисловість; міжнародні виставки