Психологія суїциду - Федоренко, Раїса Петрівна; Fedorenko, Raisa P. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Навчальний посібник містить важливі науково-методичні поло-ження щодо теорій та концепцій суїцидальної поведінки, розкриває мотивацію та фактори, що детермінують суїцидальні спроби, озна-йомлює з основними методами діагностики, які можуть використо-вуватись у практичній роботі психолога для виявлення осіб, схильних до суїцидальних намірі, подає методики та техніки терапії щодо осіб, які здійснили спробу самогубства. Для студентів та фахівців спеціальності «Психологія», соціальних педагогів, лікарів, педагогічних працівників.
Suicide psychology
Keywords: суїцидальна поведінка; загальнопсихологічні особливості суїциду; соціально-психологічні особливості суїцидальної поведінки; робота психолога; психодіагностика аутоагресивної (суїцидальної) поведінки