Рекреаційний потенціал природоохоронних територій басейну річки Чорногузка - Чир, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Чижевська, Лариса Тарасівна (Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, 2020)
Охарактеризовано рекреаційний потенціал природно-заповідного фонду басейну річки Чорногузка. Визначено структуру та загальні риси ПЗФ досліджуваної території. Акцентується увага на унікальності флори та фауни басейну річки, що в перспективі може стати родзинкою її рекреаційного потенціалу. Визначено проблеми розвитку туризму на досліджуваній території. Окреслено заходи покращення функціонування об’єктів ПЗФ басейну річки та перспективного використання в рекреаційній діяльності.
Keywords: природно-заповідний фонд; природоохоронна територія; рекреаційний потенціал; річка Чорногузка; Волинська область