Застосування засобів фізичної підготовки для прискорення реабілітації військовослужбовців після отриманих травм - Матвейко, Оксана Миколаївна; Matveyko, Oksana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Матеріали статі показують, що фізичні вправи забезпечують значне зменшення термінів лікування після важких травм, а також відновлення працездатності військовослужбовців, які видужують, що досягається за рахунок активації фізичними вправами захисних можливостей організму, посилення функцій основних систем й обмінних процесів. Фізична підготовка для таких військовослужбовців повинна мати рекреаційний характер, щоб приступити до розробки альтернативних фізичних вправ і комплексів фізичних вправ для військовослужбовців, котрі мають обмеження за медичними показниками. The materials presented in this article show that physical exercises provide significant reduction in timing of the treatment after severe injuries, as well as the recovery strategy for work capacity of the recovery of military service personnel. It is achieved by activating physical exercises of the body protective capabilities, strengthening the functions of the main systems and metabolic processes. Physical training for such servicemen should be recreational in order to begin developing alternative physical exercises and physical exercise complexes for military personnel with medical restrictions.
The use of Physical Training to Accelerate Rehabilitation of Servicemen After Injuries
Keywords: фізичні вправи; відновлення військовослужбовців після травм різного характеру; травма; фізична культура; physical exercises; recovery of military service personnel after different injuries; trauma; physical culture