Історія Стародавнього Сходу : збірник тестових завдань - Білик, Вікторія Андріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Усі варіанти тестів у даному збірнику передбачають завдання з однією правильною відповіддю, кількома правильними відповідями; завдання на встановлення відповідності, правильної хронологічної або логічної послідовності; завдання на співвідношення термінів та їх визначень; на встановлення причинно-наслідкових зв’язків тощо. У третьому рівні складності частина тестів передбачає аналіз текстів документальних джерел та інших текстів. Для успішного проходження студентами тестового контролю з історії Стародавнього Сходу в кінці збірника вміщено перелік рекомендованої літератури, опрацювання якої дозволить знайти правильні відповіді на поставлені тестові завдання. Tests are grouped by themes, each of them is divided into three levels of difficulty. All variants of tests involve tasks with one correct answer, several correct answers; the task at establishing conformity, correct chronological or logical sequence, tasks at the interrelation of terms and their definitions, at establishing cause-effect relationships, etc. In the third difficulty level the part of the tests involves the analysis of texts of documentary sources and other texts. To pass the tests on the history of the Ancient East successfully, the end of the collection contains the list of the recommended bibliography, the work at which helps to find the correct answers to the tests.
Keywords: Історія Стародавнього Сходу; History of the Ancient East