Драматургія Генріка Ібсена та Лесі Українки: притягання та відштовхування - Романюк, Людмила; Romanyuk, L. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті розглянуто драматургію Лесі Українки у контексті світової літератури. Розкриваються зв’язки її творчості з драматургією Г. Ібсена. Досліджується як осмислювала і засвоювала українська письменниця особливості його «нової драми». In this article analyses Lesya Ukrainca’s dramaturgy in the context of World literature. Connection of her dramaturgy and Henryk Ibsen’s dramaturgy reveals. Researches how comprehend and adopt peculiarities of his “new drama” by Ukrainian authoress.
Henryk Ibsen’s and Lesya Ukrainca’s Dramaturgy: Draw and Alienate
Keywords: неоромантизм; індивідулізм; конфлікт; соціальна драма; драматичний діалог; ґенеза; neo-romanticism; individualism; conflict (tension); social drama; dramatic dialogue; genesis