Річка Залізниця: рекреаційний потенціал об’єктів ПЗФ басейну річки - Качаровський, Роман Євгенович; Стельмах, Валентина Юріївна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2023)
Проведено дослідження рекреаційного потенціалу річки Залізниця – малої річки Волинської області. Уточнено інформацію щодо території басейну річки. Деталізовано її морфометричні показники. Визначено особливості об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ), що приурочений до узбережних ділянок річки. Визначено потенційні можливості використання природоохоронних територій у рекреаційному напрямку. Запропоновано заходи оптимізації рекреаційного використання об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; р. Залізниця; р. Стир; Колківська ТГ; Маневицька ТГ; Камінь-Каширський район; Луцький район; Волинська область; 911.3:379.8]:556.51(477.82)