Європейська інтеграція інтересів щодо досягнення перспектив сталого просторового розвитку - Павліха, Наталія Володимирівна; Кицюк (Копач), Ірина Василівна; Pavlikha, Nataliia V.; Kytsiuk (Kopach), Iryna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Розкрито особливості євроінтеграційних процесів забезпечення сталого просторового розвитку. Визначено зміст сталого просторового розвитку, принципи Європейського Союзу щодо просторового планування.

Podana specyfika procesów eurointegracyjnych na rzecz zrównoważonego rozwoju przestrzennego. Określono istotę zrównoważonego rozwoju przestrzennego, zasady Unii Europejskiej w sprawie planowania przestrzennego.
Integracja europejska interesów dotycząca osiągnięcia prespektyw zrównoważonego rozwoju przestrzennego
Keywords: сталий просторовий розвиток; європейська інтеграція; просторове планування; zrównoważony rozwój przestrzenny; integracja europejska; planowanie przestrzenne