Життєвий шлях Петра Башука - Посівнич, Микола; Posivnych, M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статі на основі архівних документів та спогадів висвітлено діяльність Петра Башука в українському визвольному русі. Показано його роль у тогочасних суспільно-політичних процесах у Західній Україні та формування як провідного діяча ОУН в еміграції. Based on archival documents and memoirs, the article it is reflected to activity Peter Bashuk of the Ukrainian national liberation movement. It examines his role in the socio-political processes in Western Ukraine and his formation as a leading activist OUN in emigration.
Life Path Peter Bashuka
Keywords: Організація українських націоналістів; ідеологія; пропаганда; підготовка; бойові акції; Organization of Ukrainian Nationalists; ideology; propaganda; preparation; battle campaigns