До питання про терміни лінгвістична географія та ареальна лінгвістика (лінгвоісторіографічний аспект) - Клець, Ольга; Klets, Olha (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Досліджується визначення термінів ареальна лінгвістка та лінгвістична географія у працях мовознавців кінця XIX–XX ст. Серед лінгвістів зазначеного періоду немає єдиної думки щодо визначення цих понять. У статті наведено різні точки зору мовознавців на проблему визначення та розмежування термінів ареальна лінгвістка та лінгвістична географія. Подано загальну порівняльну характеристику визначення цих термінів. The article is devoted to definition of terms linguistic geography and area linguistic in works of linguists of the end of XIX – XX centuries. There are not united opinions about definition of these terms among linguists of period of the end of XIX – XX centuries. The article includes different opinions of linguists on the problem of the definition and delimitation of terms linguistic geography and area linguistic. In the article reflects general comparative characteristics of definitions of the terms.
About Terms Linguistic Geography and Area Linguistic (Linguahistoriography Aspect)
Keywords: лінгвістична географія; linguistic geography; ареальна лінгвістика; area linguistic; просторовий аспект; area aspect; картографування; mapping; діалектологія; dialectology; ареалогія; areology