Інтернет-залежність як особистісна деформація - Мудрик, Алла Богданівна; Сорокіна, Вікторія; Mudryk, Alla B.; Sorokina, Viktoriia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Науково-технічний прогрес є показником рівня розвитку сучасного суспільства. Вдосконалення телекомунікаційних технологій неминуче вносить зміни в соціальне життя людей, впливаючи на правові, етичні закони і правила поведінки, тобто ті складові культури, без яких неможлива повноцінна життєдіяльність будь-якого суспільства. Проте, поряд з позитивними аспектами науково-технічного прогресу ми стикаємось і з його негативним впливом на формування та функціонування особистості, одним з яких є інтернет-залежність. Мета статті полягає у теоретичному дослідженні впливу інтернет-залежності на формування особистості. Мета поставила перед нами завдання аналізу проведених досліджень феномену інтернет-залежності.