Фізична працездатність та підготовленість юних футболістів на різних етапах біологічного розвитку - Костишин, Денис (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Специфіка функціонування організму хлопчиків у підлітковому періоді в більшій мірі визначається ступенем статевого розвитку, ніж календарним віком. До того ж, істотні розходження в темпах статевого дозрівання в межах однакової вікової групи призводять до виникнення значної неоднорідності контингенту учнів. В одному класі навчаються школярі з різним ступенем статевого дозрівання, а, отже, і з різними функціональними й адаптаційними можливостями.
Keywords: працездатність; футболісти; біологічний розвиток