Перспективи дослідження структури речення: граматика залежностей синтаксичних одиниць - Масицька, Тетяна Євгенівна (Донецький національний університет імені Василя Стуса, 2025)
З’ясовано перспективи комплексного аналізу реченнєвих структур через призму граматики залежностей. Проаналізовано систему взаємодії синтаксичних одиниць та виокремлено основні типи базових реченнєвих конструкцій.
Keywords: граматика залежностей; синтаксична залежність; предикат; реченнєва конструкція