Формально-синтаксичні та комунікативні варіанти субстанційних синтаксем - Межов, Олександр Григорович; Mezhov, O.G. (Київський національний університет ім. Т.Шевченка, 2012)
У статті розглянуто позиційні формально-синтаксичні та комунікативні варіанти субстанційних синтаксем (суб’єктної, об’єктної, адресатної, інструментальної та локативної) у структурі речення, проблеми співвідношення формально-синтаксичного, семантико-синтаксичного та комунікативного рівнів простого елементарного речення в сучасній українській літературній мові. In the article the position formal-syntactic and comunicativе variants of the substations sintaxem (subject, object, adressi, instrumental and locativ) are considered in the structure of sentence, problems of correlation of formal-syntactic, semantic-syntactic and comunicativе levels of simple elementary sentence in modern literary Ukrainian.
Межов Олександр Григорович - канд. філол. наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: субстанційна синтаксема; суб’єкт; предикат; об’єкт; substation sintaxema; subject; predicate; object