Особливості професійної ідентичності та професійного маргіналізму майбутніх учителів - Кочкурова, О. В.; Kochkurova, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто професійний маргіналізм майбутніх учителів як порушення їх професійно-педагогічної ідентичності. Підкреслено, що професійний маргіналізм та професійна ідентичність займають полярні позиції в межах професійної спільноти. Вивчено динаміку розвитку статусів професійної ідентичності студентів-майбутніх учителів. The future teachers professional marginalism as a breach of their professional pedagogical identity is considered in the article. It is underlined that professional marginalism and professional identity keep polar positions in the limits of professional society. The dynamics of evolution of the students-future teachers’ professional identity statuses is studied.
Peculiarities of the Future Teachers Professional Identity and Proffesional Marginalism
Keywords: професійна ідентичність; професійний маргіналізм; професійно-педагогічна ідентичність; professional identity; professional marginalism; professional pedagogical identity