Авторські параметри одного з британських оповідань та роль відносно нечастої дієслівної тривалості та їх наповнення - Миронова, Тетяна Юріївна; Myronova, T. Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто англомовне оповідання Г. B. Мортона «Кабаре» («Cabaret» by H. V. Morton), у якому британський автор використав небагато мовних тривалих форм. Спостережено, що авторські параметри тексту, як-от: авторський погляд, голос, дикція, тон, динаміка, авторська позиція та смак – співвідносяться з потребою творця тексту у використанні лінгвістичних механізмів тривалості. У такому дослідженні авторська індивідуальність переконливо відкривається як гуманістична сила, здатна проникати в текст і залишатися в ньому. А creative writing text, in particular «Cabaret» by H. V. Morton, is studied in a multilevel analysis through the author’s semantic parameters like the point of view, voice, tone, dynamism etc, that reveal meaningful reasons for the use of the linguistic forms belonging to the continuous aspect and explain their comparative scarcity in the story as well as certain concentration in some segments of the text and their absence in the others.
The Authors’ Semantic Dimensions Responding to the Writer’s Reserved Use of the Continuous Aspect Grammar
Keywords: лінгвістичні форми із семантикою тривалості; continuous forms; лінгвокультурні особливості; English linguistic and cultural tradition; авторський смисл; author’s point of view