Le portrait physique et moral - Михальчук, Світлана Олександрівна (My University, 2024)
Навчально-методичне видання призначене для вивчення французької мови як основної та другої іноземних мов факультету іноземної філології. Дані завдання укладені відповідно до практичних, освітніх, виховних і розвиваючих цілей, передбачених освітньою програмою, затвердженому у навчальному плані для ступеня «Бакалавр». Методичне видання розроблено з метою розширення словникового запасу та вдосконалення навичок у французькій мові, зокрема у вмінні описувати фізичні та моральні риси особистості. Завдання розроблено як базовий мінімум, спрямований на покращення рівня володіння французькою мовою студентами факультету іноземної філології, що вивчають її як основну та другу іноземну мову. Матеріали цього видання спрямовані на підвищення мовної компетентності та допомогу у встановленні ефективного комунікаційного процесу. Вони слугуватимуть інструментом для студентів у подальшому використанні отриманих знань у практичних ситуаціях. У методичній розробці представлено зокрема вправи на переклад, спрямовані на розвиток навичок вільного та точного вираження думок. Перераховані вправи включають уривки з художніх творів, що дозволяють поглибити розуміння мовної структури.
Keywords: іноземні мови; французька мова; методичні рекомендації; 811.133.1(072)