Лікувальна гімнастика при ожирінні молодших школярів - Грейда, Н.; Навроцька, М. (My University, 2021)
Основним засобом профілактики ожиріння у дітей молодшої шкільної групи є лікувальна гімнастика. Допоміжними засобами, які допомагають зменшити вагу є лікувальний масаж, фізіотерапія, механотерапія, працетерапія. При виконанні дозованих фізичних вправ різної спрямованості у дітей з надмірною вагою покращується діяльність серцево-судинної та дихальної систем, що відображається на скороченні відновлювального періоду після фізичного навантаження. Практичним доведенням позитивного впливу швидкісно-силових фізичних вправ та вправ на витривалість при ожирінні дітей є динаміка середніх показників функціонального стану, фізичного розвитку організму та рухових якостей.
Keywords: ожиріння; лікувальна гімнастика; молодші школяри