Пам’яткознавство - Пословська, Аліна Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Дисципліна «Пам’яткознавство» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін підготовки бакалавра за спеціальністю 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», освітньо-професійною програмою «Музейний менеджмент, культурний туризм» та спеціальністю 032 «Історія та археологія», освітньо-професійною програмою «Історія, музеєзнавство, екскурсознавство» і спрямована на вивчення студентами: поняття, властивостей, функцій, класифікацій пам’яток; історії українського пам’яткознавства; нормативно-правових актів щодо охорони об’єктів історико-культурної та природної спадщини; діяльності основних державних та громадських інституцій у сфері дослідження, збереження та популяризації пам’яток
Keywords: програма; пам’яткознавство; функції та повноваження українських органів державного управління; міжнародна та вітчизняна нормативно-правова база охорони пам’яток; пам’ятки археології; пам’ятки архітектури та містобудування; пам’ятки монументального мистецтва; пам’ятки природи; пам’ятки науки і техніки; технічні аспекти охорони пам’яток; популяризація пам’яток