Використання методів математичного аналізу для розв'язування геометричних задач - Кузьмяк, Катерина Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі показано, як можна використати методи диференціального числення для оптимізації розв'язання геометричних задач. Основна увага звернута на нестандартні задачі (дослідження конфігурації фігури, існування і спосіб певного розбиття фігури). Розглянуто також складніші задачі на екстремуми та наближені значення геометричних величин. Магістерська робота містить 51 сторінку, список використаної літератури налічує 19 джерел.
Keywords: диференціальне числення; функція; неперервність; похідна; геометрична задача; геометричні фігури і величини