Стан слухового аналізатора у людей, які мають судинні порушення за даними суб’єктивної та об’єктивної аудіометрії - Абрамчук, Ольга Миколаївна; Качинська, Тетяна Валеріївна; Градюк, Наталія Миколаївна; Abramchuk, Olha M.; Kachynska, Tetiana V.; Hradiuk, Nataliia M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Для вивчення функцій слухового аналізатора було проведено аудіометричне обстеження 62 досліджуваних, які мають судинні порушення. Результати співставлені з даними імпедансометрії у цих досліджуваних. Визначено ступінь зниження слуху і тип аудіометричної кривої. У переважної більшості обстежених із судинними порушеннями слухова функція була в межах норми. Показано, що у більшості досліджуваних переважає нормальне сприймання розмовної мови.

To study the function of the auditory analyzer was held audio metric survey of 62 subjects with vascular disorders. Results impedansometriyi mapped to the data in these patients. A degree of hearing loss and type audiometrychnoyi curve. The vast majority of surveyed people with cardiovascular disorders auditory function was within normal limits. It is shown that in most normal subjects dominated the perception of spoken language.
Асoustic analyzer in people with vascular disorders, according to subjective and objective audiometry
Keywords: слуховий аналізатор; судинні порушення; аудіометрія; імпедансометрія; auditory analyzer; vascular disorders; audiometry; impedancemetry