Гіпертекст як вид міжтекстових зв’язків (на матеріалі творів Ф. Достоєвського, С. Жеромського, З. Налковської, Я. Івашкевича) - Базилян, Аліна; Bazylyan, Alina (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті проаналізовано наявні та подано власне потрактування терміна гіпертекст. Досліджено його дію у творах “Злочин і кара” Ф. Достоєвського, “Історія гріха” С. Жеромського, “Межа” З. Налковської, “Блендомерські при- страсті” Я. Івашкевича. In the article, the term hypertext and is analysed and own interpretation of it is given. Its existence is shown in the works “Crime and Punishment” by F. Dostoevski, “History of Sin” by S. Zheromski, “the Border” by Z. Nalkovska, “Passion of Blendomezh” by Ya. Ivashkevich.
Hypertext as a Type of Intertext Connections.
Keywords: міжтекстові зв’язки; гіпертекст; злочин; типологічні події; кара; діалог