Інституціональне середовище функціонування газорозподільних підприємств: моніторинг та стимулювання - Павлова, Олена Миколаївна; Павлов, Костянтин Володимирович; Галянт, Сергій Романович (СПД Гадяк Жанна Володимирівна, друкарня «Волиньполіграф», 2021)
Монографія присвячена розробленню теоретичних, методичних та практичних аспектів моніторингу та стимулювання інституціонального середовища газорозподільних підприємств Західного регіону України. Аргументовано теоретико-практичний симбіоз інституціональної економічної теорії та інституціонального середовища газорозподільних підприємств Західного регіону. В процесі дослідження інституціоналізму активно запроваджено підходи: еволюційний, в основі якого покладено історико-економічні витоки господарського розвитку розвинених країн 19-20 ст.; комунікаційний, який обумовлює взаємовідносини між суб’єктами інституціональної системи; технологічний, що характеризується постійною інноваційністю, техніко-економічними параметрами інституцій; системний, який передбачає формування ефективного набору інституцій здатних забезпечити стабільність та надійність інституціонального середовища газорозподільної галузі Західного регіону України. Оглянуто нормативно-правовий супровід формування інституціонального середовища на газорозподільних підприємствах. Доведено доцільність реформування газового ринку України шляхом процесу трансформації нормативно-правового базису та інституційно-організаційної модернізації на основі якісних інноваційних засад.
Keywords: 338.45:662.73]-047.36