Україна і Польща в європейській політиці напередодні Другої світової війни - Колесник, Віктор; Kolesnik, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
На основі вітчизняних і зарубіжних джерел проаналізовано і висвітлено основні події, пов’язані з актуалізацією українського та польського питання в політиці провідних європейських країн напередодні Другої світової війни, необхідністю перерозподілу сфер впливу в центрально-східній Європі, що у підсумку спричинило новий етап міжнародної кризи в Європі, який завершився світовою війною. In the article on the basis of home and foreign sources the basic events related to actualization of the Ukrainian and Polish question in politics of the leading European countries on the eve of Second world war caused by the necessity of redistribution of spheres of influence in Central-East Europe, as the result caused the new stage of international crisis in Europe, coming to an end world war, are analyzed and lighted up.
Ukraine and Poland in European Politics on the Eve of Second World War
Keywords: Україна; Польща; європейська політика; Друга світова війна; агресія; сфери впливу; Договір про ненапад; Ukraine; Poland; European policy; Second world war; aggression; spheres of influence; Agreement; is about non-aggression