Арт-терапевтична реабілітація та експериментально-психологічний театр - Лазорко, Ольга Валеріївна; Lazorko, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма курсу «Арт-терапевтична реабілітація та експериментально-психологічний театр» спрямована на ознайомлення студентів з новітніми психотерапевтичними технологіями, спрямованими на реабілітацію всіх груп населення, що практично не мають протипоказів до застосування та демонструють позитивний пролонгований ефект професійного застосування. Арт-терапія розуміється як особливий емпіричний метод, пов’язаний з вираженням емоцій та інших змістових компонентів психіки людини через мистецьку діяльність з метою зміни її стану та структури світобачення. Арт-терапія одночасно є й формою терапії творчістю та пов’язана головним чином х так званиси візуальними мистецтвами (живописом, графікою, фотографією, скульптурою, а також їх комбінаціями з іншими формами творчої діяльності. В групу різних видів терапії творчістю поряд з арт-терапією також входять музико-терапія, драма-терапія, танцювальна терапія та терапія рухами тощо, які часто розглядають у понятті експериментально-психологічного театру (психологічного театру).
Keywords: Арт-терапія; казкотерапія; ігрова терапія; інтегративні методи