Підготовка майбутніх фахівців із соціальної роботи до науково-дослідницької діяльності - Троцюк, Валерія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі обґрунтовано теоретичні основи підготовки майбутніх фахівців із соціальної роботи до науково-дослідницької діяльності. Уточнено дефініцію поняття «науково-дослідницька діяльність»; визначено ряд дослідницьких умінь в структурі науково-дослідницької діяльності майбутніх фахівців із соціальної роботи. Зокрема, методологічні, інформаційно-аналітичні, діагностичні, прогностичні, проективні, організаційні, комунікативні, системно-інформаційні, технічні вміння. Проаналізовано досвід професійної підготовки майбутніх фахівців із соціальної роботи до науково-дослідницької діяльності в ряді ЗВО України. Висвітлено зміст, форми та методи формування науково-дослідницької діяльності майбутніх фахівців із соціальної роботи. Розроблено силабус вибіркового освітнього компонента «Дослідження в соціальній роботі» з метою підготовки майбутніх майбутніх фахівців із соціальної роботи до науководослідницької діяльності.
Keywords: соціальна робота; підготовка фахівців із соціальної роботи