Волонтерство, як напрям соціальної роботи зі студентською молоддю - Ольшевська, Аліна Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Тема «Волонтерство, як напрямок соціальної роботи з студентською молоддю» надзвичайно актуальна у сучасному світі, оскільки вона відображає інтерес до розвитку громадянської активності серед молоді, сприяє формуванню соціальних навичок та підвищує громадянську свідомість нового покоління. Ця тема відкриває можливості для дослідження мотивів участі студентів у волонтерській діяльності та розробки практичних рекомендацій щодо активізації їхньої соціальної активності. У першому розділі досліджуються теоретичні аспекти волонтерства, включаючи його роль у соціальній роботі з молоддю та діяльність студентських волонтерських груп. Аналізуються позитивні аспекти волонтерської діяльності та їхній вплив на розвиток молоді. У другому розділі розглядаються основні мотиви участі молоді в волонтерській діяльності, а також рівень їх обізнаності про волонтерство, досліджуються шляхи стимулювання участі молоді в цій діяльності та пропонуються методи підвищення інтересу до цієї сфери. Висновки та пропозиції цієї роботи зосереджені на мотивації студентів для волонтерської діяльності, їхній обізнаності та зацікавленості у волонтерських програмах, а також на практичних рекомендаціях щодо збільшення їхньої участі у цій сфері. Було проаналізовано результати дослідження обізнаності та мотивів залучення студентської молоді до волонтерської діяльності і було зроблено висновок, що волонтерство є важливим механізмом включення молоді до соціальної діяльності та розвитку їхніх професійних навичок, а необізнаність може стати перешкодою для їхньої участі у цьому процесі.
Keywords: волонтерство; волонтерська діяльність; студентська молодь; соціальна активність