Психологічні особливості шкільної тривожності підлітків - Дударчук, Тетяна; Кульчицька, Анна Валеріївна; Dudarchuk, Tetiana; Kulchytska, Anna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Проблеми тривожності дітей різнобічні: з одного боку - це неуспішність, або ж невміння налагоджувати контакти зі значимими людьми, а з іншого – занижена самооцінка, невпевненість в собі, відчуття провини, гостре переживання кожної невдачі, збільшення негативного емоційного досвіду, можливість невротичних реакцій. Проблеми шкільних труднощів досліджують в усьому світі, це найбільша проблема саме тому, що вона носить комплексний характер, тобто є предметом дослідження як у соціальній площині, так і в психологічній, медичній та педагогічній.
Keywords: шкільна тривожність; рівень самооцінки підлітків; шкала тривожності