Сучасна територіальна й функціональна організація системи закладів охорони здоров’я міста Дубно та Дубенського району - Потапова, Алла; Краснопольська, Надія; Potapova, Alla; Krasnopolskaya, Nadezda (My University, 2016)
Досліджено основні підходи до організації та стратегічного управління сучасною мережею медичних закладів. Детально розглянуто та проаналізовано їх функціональну й часову організацію, розподіл медичних працівників за кваліфікацією, структуру захворюваності населення, акцентовано увагу на їх причинах і наслідках. Обґрунтовано необхідність удосконалення надання населенню медичних послуг за допомогою різноманітних програм державної підтримки галузі, створення міцної правової основи господарської діяльності на цьому ринку. Визначено особливий характер та виняткове значення надання вчасної медичної допомоги для життя й здоров’я людини. The basic approaches to organization and strategic management of current network of medical institutions have been explored. Their functional and temporal organization, the distribution of medical workers by qualification and the structure of morbidity have been analyzed and considered in detail, and the attention to their causes and consequences has been accented. The necessity of improving the provision of health care services through a variety of government’s supporting programs, creating a sturdy legal basis of economic activity in this market has been discussed. The special character and exceptional value of providing well-timed medicaid for human life and health has been defined.
Contemporary Territorial and Functional Organization of Health care Institutions in Dubno and Dubno Region
Keywords: охорона здоров’я; медичні послуги; медична допомога; рівень захворюваності; health care; health care services; medical care; morbidity rate