Становлення та розвиток аматорського інструментального виконавства Волині (ансамблі та оркестри народних інструментів) у 2-й половині ХХ ст. - Кучерук, Володимир Феофілович (КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради, 2021)
В тезах доповіді висвітлене питання створення низки аматорських колективів, їх активну концертно-виконавську діяльність, підвищення виконавського рівня музичних колективів шляхом організації і проведення оглядів-конкурсів, диригентських курсів і семінарів, становлення та розвиток професійного оркестрового виконавства, розширення мережі музичних навчальних закладів, де проводилася підготовка відповідних фахівців, збагачення концертного репертуару, пропагування української та зарубіжної музики.
Keywords: ансамбль; оркестр; репертуар; художня самодіяльність; концерт; звіт; фестивалі; конкурс; інструментальне виконавство; 37.091.12:005.745