Роль сучасних цифрових технологій у збереженні культурної спадщини - Петрович, Валентина Василівна (My University, 2024)
В умовах становлення інформаційного суспільства, модернізації його норм під впливом стрімкого розвитку новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, їх широкого розповсюдження у всіх сферах життєдіяльності сучасного європейського соціуму, істотно підвищується роль цифрових технологій. Їх домінуюче застосування, безпрецедентні обсяги концентрації цифрової інформації, збільшення її питомої ваги у загальному потоці інформації, яка надходить усіма існуючими комунікаційними каналами, дедалі активного відбуваються й у сферах культури й культурної спадщини.
Keywords: культурна спадщина; цифрові технології; цифрова культура; документ; правова основа оцифрування об’єктів культурної спадщини; 008:004.77