Любка дволиста - Савчук, Людмила Анатоліївна; Протопопова, Віра Вікторівна; Орлов, Олександр Олександрович; Savchuk, Liudmyla A.; Protopopova, V. V.; Orlov, O. O. (Міністерство охорони навколишнього природного середовища України, К.: Глобалконсалтинг, 2009)
Книга є офіційним докуменом, що відображає сучасний стан видів рослин і грибів України, які перебувають під загрозою зникнення, або потребують охорони. У книзі наводяться відомості про 826 видів, дається їх українська та латинська назва, таксономічна належність, природоохоронний статус, наукове значення, ареал виду та його поширення в Україні, чисельність та структура популяцій, причини зміни чисельності, умови місцезростань, загальна біоморфологічна характеристика, режим збереження популяцій та заходи з охорони, розмноження та розведення у спеціально створених умовах, господарське та комерційне значення, основні джерела інформації. Кожна стаття супроводжується ілюстрацією та картосхемою поширення виду в Україні. Також вміщено нормативні документи про Червону книгу України та довідкові матеріали.
Platanthera bifolia (L.) Rich. (Orchis bifolia L.)