Побратимські взаємини: міст України та Словацької Республіки - Найдич, М. А.; Naidych, M.A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У сьогоднішньому глобалізованому світі взаємозв’язки у різних галузях людської діяльності між континентами, об’єднаннями держав, країнами, містами та навіть їхніми районами, є надзвичайно важливими, адже саме об’єднання зусиль надає змогу отримати найкращі результати. Для України, претендентки на членство у ЄС, важливим кроком до мети є розвиток ефективної взаємодії із країнами союзу, зокрема із Словаччиною. Short definition of "Sister Cities" is given, the goal of the World Federation of twin cities is mentioned, Sister Cities of Slovakia and Ukraine are determined, cooperation activities within these cities is analyzed.
Relationship between sistіer cities of Ukraine and Slovak Republic
М. А. Найдич, здобувач науково ступеню к.політ. н. кафедри міжнародної інформації Східноєвропейського національного університет у імені Лесі Українки Науковий керівник: к.політ. н., доц. кафедри міжнародної інформації СНУ ім. Лесі Українки Митко А.М. (Україна, м.Луцьк)
Keywords: World Federation of Twin Cities; Twin Cities; Slovakia; Ukraine