Вікові особливості рекреаційно-туристичної діяльності - Рут, П.; Рут, Є.; Мицкан, Б.; Rut, Y.; Rut, P.; Mytskan, B. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Проведені дослідження дали змогу виявити найбільш популярні різновиди проведення дозвілля й форми рекреаційно-туристичної діяльності людей різного віку (26–39, 40–54, 55–65 років), які проживають на теренах Підкарпатського воєводства Польщі. Зокрема, установлено, що найчастіше дозвілля проводять разом із членами сім’ї, а найбільш популярними різновидами рекреаційно-туристичної діяльності є прогулянки, відпочинок на пляжі, піші та велосипедні мандрівки . Researches that were carried out helped us to discover the most popular types of leisure time activities and forms of recreational and touristic activities among people of different age (26 39, 40 54, 55 65 years old) that live on the territory of Subcarpathian Region in Poland. Also it was figured out that mostly leisure time is spent with family members, and the most popular type of recreational and touristic activity is walking, resting on the beach, hiking and bicycle tourism
Age Peculiarities of Recreational and Touristic Activities
Keywords: рекреаційно-туристична діяльність; вікові групи; мотиви; форми й різновиди активного туризму; recreational and touristic activities; age groups; motives; forms and types of active tourism