Геоінформаційне моделювання наслідків видобутку бурштину за допомогою даних дистанційного зондування - Стецюк, Дарина Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В роботі представлені можливості використання даних дистанційного зондування для моделювання наслідків видобутку бурштину та оцінки екологічні та економічні наслідки видобутку. Результат бакалаврської роботи має важливе практичне значення для подальшого розвитку методів моніторингу територій, порушених через НВБ, та для створення стратегії їхнього відновлення з використанням сучасних ГІТ.
Keywords: бурштин; дистанційне зондування; ГІС-технології; супутниковий моніторинг; екологічні наслідки; економічні збитки