Що сільце, то нове слівце: словник фразеологізмів Західного Полісся - Мацюк, Зоряна Сергіївна; Matsiuk, Zoriana S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У словнику подано оригінальний західнополіський фразеологічний матеріал (фраземи, частково  прислів’я та приказки), зафіксований на території Волинської й Рівненської областей. Словник диференційовано на дві частини: у першій уміщено словникові статті за ключовим словом, а в другій подано ідеографічну класифікацію фразеологізмів. Фразеологічні одиниці з низкою варіантів наведено фонетичною транскрипцією, що докладно відтворює місцеву вимову з детальною паспортизацією. Для студентів гуманітарних факультетів вищих навчальних закладів, діалектологів, фольклористів та поціновувачів української народної творчості. The paper deals with the phraseological vocabulary of Western Polessia region. A phrazelological unit that are absent in the “Ukrainian phraseological vocabulary” were analyzed in the paper under consideration. The main structure principles of the lexicographic papers were defined. The main principles of lexicographic articles structure are characterized.
Vocabulary of ethnic comparisons in Western Polessia dialects
У словнику подано оригінальний західнополіський фразеологічний мате¬ріал (фраземи, частково  прислів’я та приказки), зафіксований на території Волинської й Рівненської областей. Словник диференційовано на дві частини: у першій уміщено словникові статті за ключовим словом, а в другій подано ідеографічну класифікацію фразеологізмів. Фразеологічні одиниці з низкою варіантів наведено фонетичною транскрип-цією, що докладно відтворює місцеву вимову з детальною паспортизацією.
Keywords: vocabulary; словник; phrazelological unit; dictionary entry; Western Polessia; фразема; словникова стаття; Західне Полісся