Козацька революція середини XVII ст. в сучасній шкільній дидактиці - Гаврилюк, Сергій Володимирович (My University, 2025)
Магістерська робота присвячена напрацюванню методики навчання історії Козацької революції середини XVII ст. у 8 класі загальноосвітньої школи. У роботі здійснено історіографічний огляд досліджень Хмельниччини та характеристику джерельної бази теми. Проаналізовано концептуальні проблеми висвітлення Війська Запорозького як ранньомодерної української держави та дискусійні питання Козацької революції в історичній дидактиці. Розроблено типологію уроків з історії Хмельниччини, обґрунтовано застосування інноваційних технологій навчання. Робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел та літератури. Дослідження має практичне значення для вчителів історії, методистів, викладачів педагогічних університетів.
Keywords: методика навчання історії; Козацька революція; Хмельниччина; історична дидактика