Застосування електроміостимуляції у відновленні хворих із гіпотрофією чотириголового м’яза стегна в ранньому післяопераційному періоді після артроскопічної реконструкції передньої хрестоподібної зв’язки - Самохін, Анатолій Вікторович; Samokhin, Anatoliy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Розглянуто питання впливу електроміостимуляції на динаміку показників біоелектричної провідності m. rectus femoris у процесі фізичної реабілітації пацієнтів після артроскопічного відновлення передньої хрестоподібної зв’язки. Проведено аналіз й узагальнення спеціальної науково-методичної літератури з питань найбільш характерних порушень рухової функції у пацієнтів у післяопераційному періоді, методом електроміографії досліджено показники біоелектричної активності чотириголового м’яза стегна. Установлено, що застосування електростимуляції в комплексі з лікувальною гімнастикою дає змогу підвищити ефективність реабілітаційних заходів. The question of the influence of electromyostimulation on the dynamics of bioelectric conductivity indices is considered. rectus femoris in the process of physical rehabilitation of patients after arthroscopic restoration of the anterior cruciate ligament. The analysis and generalization of the special scientific and methodological literature on the most characteristic violations of the motor function in patients in the postoperative period have been analyzed, and the electro-myography has been used to measure the bioelectrical activity of the quadriceps femoris muscle. It is established that the use of electromyostimulation in conjunction with curative gymnastics allows to increase the effectiveness of rehabilitation measures
Application of Electromyostimulation in Patients with Hypothyroidism of the Quadriceps of the Thigh in the Early Postoperative Period After Arthroscopic Reconstruction of the Anterior Cruciate Ligament
Keywords: колінний суглоб; артроскопія; електроміографія; реабілітація; knee joint; arthroscopy; electromyography; rehabilitation