Стратегія відновлення та розвитку сільського зеленого туризму у післявоєнний період - Протолюк, Микола Сергійович (My University, 2025)
У роботі досліджується стратегія відновлення та розвитку сільського зеленого туризму в Україні у післявоєнний період. Розглянуто теоретичні основи, міжнародний та національний досвід, соціально-економічне і екологічне значення сільського туризму. Проаналізовано вплив війни на туристичну інфраструктуру, ресурсний потенціал сільських територій та наявні туристичні продукти і послуги. Особлива увага приділена принципам формування стратегії, моделям розвитку туризму та рекомендаціям щодо просування і маркетингу туристичних послуг. Додатково висвітлено перспективи інтеграції туризму з іншими секторами економіки, розвиток локальних брендів та застосування цифрових технологій для залучення туристів. Запропоновані підходи мають практичне значення для підтримки громад, відновлення економічної активності та формування стратегії сталого розвитку сільських територій.
Keywords: сільський зелений туризм; стратегія; ресурсний потенціал; сталий розвиток