Історія науково-технічного прогресу - Дмитренко, Алла Адамівна; Dmytrenko, Alla A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Історія науково-технічного прогресу» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на вивчення студентами суті науково-технічного прогресу та основних етапів та шляхів його розвитку. Мета навчальної дисципліни: отримання студентами теоретично-методологічної системи знань, пов’язаних з особливостями розвитку науково-технічного прогресу та його досягненнями в галузі науки та техніки; показати роль науково-технічного прогресу як рушійної сили історії і сформувати цілісне уявлення про розвиток науки і техніки як історико-культурного явища; проаналізувати основні технічні досягнення на різних етапах розвитку науково-технічного прогресу; відзначити формування колекцій пам’яток науки і техніки у музейних збірках різних країн світу.
Keywords: технічні винаходи; науково-технічні досягнення; науково-технічний прогрес; наука; техніка