Психологія суїциду - Федоренко, Раїса Петрівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Спецкурс «Психологія суїциду» належить до циклу вибіркових професійно-орієнтованих дисциплін, спрямованих на практичну підготовку спеціаліста-психолога. Мета курсу: ознайомлення студентів із широким колом теоретико-методологічних питань психології суїциду, формування системи наукових знань в галузі теорії суїцидальної поведінки, практики психологічного консультування та терапії осіб із суїцидальними намірами, формування вмінь та навичок консультативної роботи та попередження суїцидальних спроб серед населення.
Keywords: суїцидальна поведінка; корекція суїцидальності; суїцидальні тенденції; психологічна допомога; суїцидогенні переживання; психологічна профілактика