Рекреаційна освоєність території Волинської області - Майстер, Андрій; Maіster, Andrіі (My University, 2017)
Розглянуто геопросторові особливості рекреаційної освоєності території Волинської області. Визначено суть понять «рекреаційне освоєння території» й «рекреаційна освоєність території». Проаналізовано основні показники рекреаційної діяльності області. Розглянуто особливості територіального розміщення спеціалізованих засобів розташування туристів в області. Здійснено аналіз територіальної концентрації готелів та аналогічних засобів розміщування в регіоні. Проведено аналіз показників кількості туристичних підприємств і туристів, обслугованих суб’єктами туристичної діяльності у Волинській області. Розраховано агрегований індекс рівня рекреаційної освоєності території адміністративних одиниць Волинської області. Проведено групування адміністративних одиниць області за величиною агрегованого індексу рівня рекреаційної освоєності території. Проаналізовано особливості геопросторової диференціації рівнів рекреаційної освоєності території регіону. The article deals with the geospatial features of recreational development of Volyn region territory. The concepts «recreational development of territory» and «recreational development level of territory» have been determined. The analysis of main indicators of recreational activities in region has been made. The features of territorial location of specialized accommodation facilities for tourists in the region have been considered. The analysis of territorial concentration of hotels and similar accommodation facilities in the region has been made. The analysis of quantity tourism enterprises and tourists served by entities of tourist activity in Volyn region has been made. The aggregated index of recreational development level of administrative units of Volyn region has been calculated. Grouping of administrative units of region according to the quantity aggregated index of recreational development level of territory has been made. The features of geospatial differentiation of recreational development level of Volyn region territory have been analyzed.
Recreational Development of Territory of Volyn Region
Keywords: територія; рекреаційна освоєність; рівень освоєності території; рекреаційні ресурси; Волинська область; territory; recreational development; development level of territory; recreational resources; recreational activity; Volyn region