Фотограмметрія та дистанційне зондування - Уль, Анна Володимирівна; Іванчук, Олег Михайлович; Вакулюк, Лариса Адамівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Дана методична розробка сприяє формуванню практичних навичок роботи з геодезичним та фотограмметричним обладнанням, а також оволодінню методами математичної обробки отриманих даних. Розглядається розрахунок елементів планової аерофотозйомки, оцінка якості аерофотознімальних матеріалів, монтаж фотосхем, визначення зміщень точок внаслідок нахилу знімка і внаслідок рельєфу, розв’язування задач з теорії перспективи, відображення рельєфу на аерознімках. Рекомендовано здобувачам першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій» спеціальності G 18 «Геодезія та землеустрій).
Keywords: розрахунок елементів планової аерофотозйомки; накидний монтаж; монтаж фотосхем; аналітичне трансформування аерофотознімків; 528.7 (528.8)