Комунікація людини і комп`ютера : програма нормативної навчальної дисципліни - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою викладання навчальної дисципліни «Комунікація людини й комп’ютера» є ознайомити студентів із сучасними досягненнями прикладної лінгвістики та кібернетики із акцентом на моделювання мовленнєвого спілкування людини і комп’ютера, надати знання стосовно механізмів комп’ютерного кодування лінгвістичної інформації та принципів роботи комп’ютерних систем обробки природної мови, автоматичного синтезу та розпізнавання мовлення. Основними завданнями вивчення дисципліни «Комунікація людини й комп’ютера» є ознайомлення студентів з предметом вивчення; розуміння цього предмету в контексті інших дисциплін; навчання студентів вільного та адекватного використання термінологічного апарату лінгвокібернетики.
Робоча програма навчальної дисципліни «Комунікація людини й комп’ютера» для студентів 1 курсу за напрямом підготовки «Філологія» (Прикладна лінгвістика)
Keywords: людина і комп`ютер; лінгвокібернетика