Використання ChatGPT на уроках географії - Дубич, Богдан; Потапова, Алла Геннадіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Сучасна освіта вимагає інноваційних підходів до викладання, що включають інтеграцію інформаційних технологій для підвищення ефективності навчального процесу. Географія як освітній компонент вивчає й природні явища, й соціально-економічні процеси, тому він є актуальним для розвитку критичного мислення, навичок аналітичного підходу та вирішення глобальних проблем. Однак традиційні методи викладання географії часто не дають змогу залучити здобувачів освіти до глибокого аналізу та інтерактивного вивчення матеріалу. Інтерактивний чат GPT, який використовує статичний штучний інтелект, може стати інноваційним інструментом на уроках географії, допомагаючи учням швидко отримувати інформацію, обговорювати складні теми, моделювати природні процеси та порівнювати статистичні дані в режимі реального часу.
Keywords: ChatGPT; географія; 378.147