Інтелектуальна власність - Бояр, Андрій Олексійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
У книзі аналізується поняття інтелектуальної власності та його спів¬відно-шення з рядом суміжних категорій, значення інтелектуальної власності для суспільства й історичні аспекти формування її правової охорони. Акценту-ється увага на базових принципах, суб’єктах та об’єктах, законодавчому й інсти¬туційному забезпеченні функціонування системи охорони прав інтелектуальної власності в Україні. Розглядаються порядок та особливості правової охорони різних категорій об’єктів права інтелектуальної власності. Особлива увага приділяється механізмам комерціалізації і захисту прав інтелектуальної власності. Для науковців, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів, які вивчають курс “Інтелектуальна власність”, а також для всіх тих, кого цікавлять механізми охорони прав інтелектуальної власності й можливості реалізації та захисту цих прав в Україні.
Keywords: інтелектуальна власність; інтелект; власність; право; патент; винахід