Деякі аспекти естетичного виховання дітей дошкільного віку - Мельник, Ірина Миколаївна; Луцик, Тетяна В'ячеславівна (My University, 2020)
Естетичне виховання в сучасних умовах ставить за мету виховати гармонійно розвинену особистість з високим національно-культурним потенціалом, розвиненим почуттям прекрасного, усталеними естетичними смаками. Естетичне виховання починається з багатого емоційного підтексту: чуйності, сердечності, задушевності. У гармонійному поєднанні краси, що оточує людину, і краси самої людини провідна роль належить красі людських взаємовідносин. Дитина, що не може збагнути суті цієї краси думкою, свідомістю, але відчуває її серцем: краса для неї у справедливості. Сутність естетичного почуття дитини можна розглядати як оцінювально-естетичне ставлення, яке виникає в результаті сприйняття оточення, його художнього бачення і проявляється у формі емоційних переживань та характеризуються усвідомленістю, позитивним емоційним забарвленням і творчою спрямованістю.
Keywords: естетичне виховання дошкільників; емоційний розвиток вихователі закладів дошкільної освіти; емоційний розвиток