Багаторічна (1974−2023 рр.) динаміка місячних сум опадів на метеостанції Луцьк (Волинська область, Україна) - Павловська, Тетяна Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Предсталено результати вивчення тенденцій багаторічної динаміки річних, сезонних (теплого (квітень-жовтень) й холодного (листопад-березень) періодів року), місячних сум опадів на метеостанції Луцьк у Волинській області впродовж 1974−2023 рр. У процесі дослідження здійснено аналітичну інтерпретацію даних Волинського обласного центру з гідрометеорології з використанням графічного та математико-статистичних методів.
Keywords: клімат; Волинська область; метеостанція; кількість опадів; режим зволоження; річна сума опадів; місячна сума опадів; Луцьк; глобальне потепління; зміна клімату; теплий період року; холодний період року; 551.577.2:551.583(477.82)"1974/2023"4