Особливості розвитку фізичних якостей у школярів із депривацією слуху - Демчук, Світлана; Demchuk, Svitlana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Актуальність роботи визначається необхідністю одержання й систематизування інформації з віково-статевими закономірностями та особливостями розвитку фізичних якостей у школярів із депривацією слуху.Завдання дослідження – вивчити особливості розвитку фізичного стану школярів із депривацією слуху. Темпи розвитку фізичних якостей у дітей із депривацією слуху з віком усе більше відстають від темпу розвитку в здорових однолітків. Особливості розвитку рухів у дітей із депривацією слуху пов’язані з комплексом причин, при цьому кожна з них може домінувати в різних випадках індивідуально. Topicality of the work is defined by the necessity of obtaining and systematization of information with age-sex regularities of development of physical qualities of pupils with hearing deprivation. Objectives of the study: to study the peculiarities of development of physical condition of pupils with hearing deprivation. The speed of development of physical qualities of children with hearing deprivation with years passing lag behind the tempo of development of their healthy peers. Peculiairities of development of moves among children with hearing deprivation are connected with the whole number of reasons, and each of them may by a dominant one in different cases.
Peculiarities of Development of Physical Qualities of Pupils with Hearing Deprivation
Keywords: фізичний; стан; якості; школярі; депривація; слух; physical; condition; qualities; pupils; deprivation; hearing